13 Eylül 2013 Cuma

Yurtsuz Kralın Aşkı ve Barbara Erskine

Bir kitabın içinde kendinizi kaybettiğiniz oldu mu hiç? Benim oldu. Sizin de cevabınız evetse bu kitabı okuyarak bir yenisini daha ekleyin, o kitapların arasına. Cevabınız hayır mı? O zaman hemen bu kitabı edinerek rahat bir yer bulun, hayatınızın macerasını yaşamaya hazırlanın.

Tahmin edeceğiniz kitabı çok sevdim, çok beğendim, çok hayran oldum ve bu cümle çok, çok diyerek üretebileceğim hayranlık nidaları ile sonsuza dek uzayabilir. Yazarın anlatım biçimi tek kelime ile harikaydı. Merakımı cezbeden birçok konuya değinmesinin yanı sıra, araştırılarak yazıldığı belli olan bu kitabı okumak inanılmaz bir zevkti. Her bir kelimeyi içime çekerek okudum. Birinci bölümde merak uyandıran konu son bölüme kadar kafamı kurcaladı. Bu günlük yeter bırakmam lazım dediğim her bölüm sonu bir bölüm daha diyerek kendimi kandırmamla sonuçlandı. İçindeki konu sizi çeksin veya çekmesin, tarafsızlıkla okuduğunuzda beğeneceğinize eminim. Kesinlikle tavsiyemdir.

Bir dip not; Çoğu insan kalın kitapları okumak istemez. Bu çok kalın diyerek ince bir kitap seçmeye özen gösterir. Gerçek okuyucular ise kalın kitapların ince kitaplara oranla daha güzel harmanlanmış olaylarla bezeli olduğunu bilir. O yüzden ince kitap okumaya özen gösteren arkadaşlara bu kararlarını bir daha gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum. Okumak istiyorsanız kitabın sayfalarının çok veya az olması önemsizdir. Önemli olan bir kitaptan aldığınız zevk ve öğrendiğiniz şeylerdir. Lütfen birilerine, 'Evet, ben de kitap okuyorum,' demek için kitap okumayalım. Öğrenilecek ve tanıklık edilebilecek o kadar insan hayatı varken lütfen bunu yapmayalım.


Barbara Erskine







Tarihi ve doğa üstü olayları konu alan romanlarıyla ilgi göre yazarın ilk kitabı olan Yurtsuz Kralın Aşkı dünya çapında bir milyondan fazla satılmıştır. Kitapları 33 dile çevrilen yazar şu anda ailesi ile birlikte Colchester yakınlarında tarihi bir şatoda yaşamaktadır. Ayni zamanda Hay-on-Wye yakınlarında bir de sayfiye evi vardır. 

Yazar hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler aşağıdaki linki tıklasın.



Yurtsız Kralın Aşkı




Epsion Yayınlarından çıkan kitabın arka kapak yazısı;

Başarılı bir gazeteci olan Jo Clifford bir dergi için geçmiş yaşama döndürülme fikri üzerine gerçekleri ortaya çıkaracak bir yazı dizisi hazırlamaktadır. Objektif olabilmek adına bizzat hipnoterapi seansına girmeye karar verdiğinde ise kendini Hay Leydisi, Kral John'un zamanındaki bir baronun karısı Matilda olarak bulur. 

Matilda'nın mutsuz evliliğini, Richard de Clare'e karşı duyduğu aşkı ve Kral John'un ellernideki zalim ölümünü öğrenirken, Jo'nun geçmişi ve bugünü birbirine karışır; zira sekiz yüz yıllık tarih tekerrür etmektedir. 


"Barbara Erskine bizi ürpertip korku dolu bir deneyime sürüklüyor... Yazarın hikaye anlatma yeteneği inkar edilemez derecede başarılı"
-The Times-

"Alışılmadık, ilgi çekici, zekice kurgulanmış ve heyecan dolu."
-The Good Book Guide-

"Büyüleyici, okuru derinlere çekiyor ve kesinlikle original. Muhtemelen bu romanı tanımlamak için en uygun ifade hipnotize edici olurdu."
-She-



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder